Është miratuar korniza për lejimin e qarkullimit të pandërprerë të mallrave në Palestinë

Ministri turk dhe ai palestinez nënshkruan një protokoll mbi bashkëpunimin ekonomik në Istanbul, sipas një deklarate nga Ministria e Tregtisë e Türkiyes të premten.

Ministri i Tregtisë Omer Bolat dhe ministri palestinez i Ekonomisë Mohammad Alamour ranë dakord të krijojnë vizita më të shpeshta nën Këshillin e Lartë për Bashkëpunimin Ekonomik dhe tregtinë e lirë midis dy vendeve.

Një kornizë brenda protokollit të nënshkruar do të lejojë rrjedhjen e pandërprerë të mallrave në Palestinë nga Türkiye dhe kuota pa doganë për eksportet e hurmave u rrit në 5.000 tonë, sipas deklaratës.

Bolat tha se Türkiye ka ndërprerë plotësisht tregtinë me Izraelin që nga 2 maji dhe situata do të vazhdojë derisa të arrihet një armëpushim i përhershëm dhe i menjëhershëm dhe të lejohet ndihma humanitare e pandërprerë në rajonin e shkatërruar nga lufta.

Dy ministrat do të takohen sërish pas tre muajsh sipas protokollit dhe do të shqyrtojnë zhvillimet për çështjet e dakorduara.