Ekonomi

Brenda dy javëve pensionistët dhe qytetarët e rrezikuar do ta marrin ndihmën financiare prej 6 000 denarëve

//

Ndihma financiare nga shteti për kategoritë e rrezikuara të qytetarëve ka ngecur nëpër labirintet e Kuvendit. Qytetarët që kanë më shumë nevojë për këto para në këtë krizë, nuk mund t’i marrin gjashtë mijë denarët e premtuar nga shteti sepse ligj i veçantë nuk është miratuar për këtë qëllim. Kryetari i Komisionit të Financave dhe

Pendarovski dhe Bytyqi biseduan për prioritetet ekonomike dhe sfidat e pandemisë

//

Presidenti Stevo Pendarovski sot e priti zëvendëskryeministrin për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi i cili në takim ka informuar për prioritetet e ekonomike të shtetit për periudhën e ardhshme, ndërsa të cilat duhet të sigurojnë rritje ekonomike të përshpejtuar dhe të qëndrueshme, standard më të lartë jetese dhe cilësi jetese për qytetarët, në kushte të pandemisë

Angellovska-Bezhoska: Politika monetare do të mbetet e relaksuar për ta mbështetur rimëkëmbjen ekonomike

//

Rekomandimi për politikën monetare në korniza globale është që të mbete e relaksuar për ta mbështetur rimëkëmbjen ekonomike derisa të zgjasë faza e pasigurisë, por edhe faza në të cilën pandemia do të vendoset nën kontroll. Edhe ne si bankë qendrore do të udhëhiqemi nga një rekomandim i tillë, por duke mbajtur llogari edhe për

BESIMI: Rritje ekonomike dyfish më e lartë me Strategjinë për rritje më të mençur

//

Përmes zbatimit të konceptit të SMART – financave – në plan afatmesëm mund të arrijmë rritje ekonomike dyfish më të lartë në krahasim me dekadën e fundit, që vlen standard më të mirë për qytetarët, vende të reja pune, paga më të larta, shëndetësi më cilësore, arsim dhe mjedis jetësor, digjitalizim të shërbimeve dhe në

Bytyqi: Qytetarët duhet të jenë të relaksuar, çdo denar që detyrohemi shkon për nevojat e tyre

//

Për sa kohë që profesionistët nga Komisioni për sëmundje infektive thonë se nuk ka ardhur koha për masa më kufizuese, do të qëndroj në të njëjtin qëndrim, se duhet ta respektojmë atë. Ne e ndjekim atë dhe çdo koment është i rëndësishëm për ne, për çdo qytetar, por duhet të kujdesemi për të gjithë në

Për 50% do të ulen shpenzimet për regjistrim të automjeteve me targa të huaja!

//

Me propozim të Ministrisë së Ekonomisë, Qeveria sot miratoi Projekt-Ligjin për regjistrimin e automjeteve me targa të huaja me 50% tarifë të ulur në vendin tonë. “Të gjitha automjetet që kanë hyrë në territorin e Maqedonisë së Veriut që nga 1 tetori 2020 dhe që janë me targa të huaja do të mund të regjistrohen

BESIMI: Ekonomi e shëndoshë dhe financa të shëndosha

//

„Shëndet“ është fjala kyçe për propozim-buxhetin për vitin 2021, meqë ajo që është më e rëndësishme dhe më parësore është shëndeti i qytetarëve, ekonomia e shëndoshë dhe financat dhe shoqëria e shëndoshë në përgjithësi. Këtë e bëri të ditur ministri i Financave, Fatmir Besimi i cili e arsyetoi Propozim-buxhetin për vitin 2021 para Komisionit amë

Çmime të reja të derivateve të naftës

//

Me vendim të Komisionit Rregullator për Energjetikë, nga sonte në mesnatë do të ndryshojnë çmimet e derivateve të naftës. Çmimi i dizelit dhe vajit ekstra të lehtë për amvisëri do të shtrenjtohet për gjymë denarë, ndërsa EuroSuper BS-95 do të lirohet për gjysmë denarë, ndërkaq çmimi i EuroSuper BS-98 do të mbetet i njëjtë. EuroSuper

Kuponët të përdoren deri më 15 dhjetor

//

Qytetarët kanë shfrytëzuar vetëm gjysmat e kuponëve turistik që kohë më parë i ndau qeveria. Prej sektorit turistik për ndihma janë ndarë një shumë parash prej 4.2 milionë euro. Qytetarët prej kësaj platforme të Ministrisë së Ekonomisë kanë marrë 100.289 kuponë apo kartela, ndërsa prej tyre janë shfrytëzuar vetëm 42.992. Kuponët turistik ishin në vlerë

BESIMI: Me Buxhetin e vitit 2021 sigurohen 1.14 miliardë euro për mbështetje të ekonomisë vendore

//

Me Buxhetin e vitin 2021, janë ndarë 1.141 miliardë euro për fushën e punëve ekonomike, kemi ndarë mënjanë një shumë prej 1.141 miliardë euro. Me to do të mbështeten aktivitetet investuese të ndërmarrjeve vendore, tërheqje të investime të huaja direkte, investime në zonat e zhvillimit, ndërmarrje të vogla dhe të mesme, përmirësim të konkurrencës, mbështetje

1 2 3 40