Xhaferi uron Finlandën dhe Suedinë

Shkup, 27 Korrik – Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi ka uruar Suedinë dhe Finlandën për anëtarësimin e këtyre shteteve në NATO. Ai përmes rrjeteve sociale ka uruar këto shtete duke shpresuar që shpejtë, sipas tij, të ulen në një tryezë.

“Si anëtare e plotfuqishme e NATO-s kemi obligim ti shndërrojmë përpjekjet për Evropë të sigurt në vepra – sot i ratifikuam Protokollet për anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO. Kolegëve Norlen dhe Vananen ua urova për hapin e guximshëm dhe vendimtar kah Aleanca përmes nënshkrimit të Protokollit të aderimit për anëtarësi. Urova që sa më shpejtë të ulemi në tryezën aleate në NATO, ka shkruar ai.