Si Xhinping ia uron Siljanovska Davkovës zgjedhjen për presidente

Pekin, 21 – Presidenti i RP  të Kinës, Si Xhinping ka uruar Gordana Siljanovska-Davkovën me rastin e zgjedhjes së saj për Presidente të Republikës së Maqedonisë së Veriut, njofton agjencia kineze e lajmeve Ksinhua.

Kina dhe Maqedonia e Veriut ruajnë miqësi të thellë tradicionale, thotë presidenti kinez në   urim, duke shtuar se në vitet e fundit, bashkëpunimi praktik mes dy vendeve ka bërë përparim solid dhe ka sjellë përfitime për të dy popujt.

Duke theksuar se e vlerëson shumë zhvillimin e marrëdhënieve dypalëshe, Si Xhinping thekson se është “i gatshëm të punojë me homologen e tij nga Maqedonia e Veriut për të thelluar besimin e ndërsjellë politik dhe zgjerimin e shkëmbimit dhe bashkëpunimit, me qëllim që marrëdhëniet mes Kinës dhe Maqedonisë së Veriut të ngriten në një nivel të ri më të lartë”.