Në tri ditët e fundit 1.261 raste me Covid dhe 4 të vdekur

Shkup, 25 korrik – Në tri ditët e fundit janë regjistruar 1.261 raste të reja të KOVID-19 nga 2.989 teste të kryera, janë shëruar 1.085, ndërsa kanë vdekur katër persona, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Nga rastet e sapoinfektuara, në Shkup janë 572, Manastir – 107, Kavadar – 75, Prilep – 64, Ohër – 62, Kumanovë – 54, Tetovë – 44, Veles – 36, Gostivar – 29, Negotinë – 27, Strumicë – 23, Strugë – 22, Kërçovë – 19, Kriva Pallankë – 18, Resnjë – 16, Shtip – 15, Koçani – 12, Gjevgjeli dhe Sveti Nikollë – 9, Dibër – 8, Radovish dhe Kratovë – 7, Vallandovë – 5, Berovë, Krushevë dhe Demir Hisar – 4, Makedonski Brod – 3, Dellçevë – 2, Vinicë, Bogdanc, Pehçevë dhe Dojran – nga 1.

Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (1.261), janë evidentuar 295 riinfektime.

Janë regjistruar 1.085 pacientë të shëruar nga: Shkupi – 578, Manastiri – 80, Kumanova dhe Kavadari – 51, Velesi – 41, Ohri – 35, Tetova – 26, Gostivari dhe Strumica – 25, Shtipi – 19, Prilepi – 18, Struga dhe Kërçova – 17, Koçani dhe Gjevgjelia – 14, Resnja – 12, Negotina dhe Kratova – 10, Kriva Pallanka, Vallandova dhe Demir Hisari – nga 6, Sveti Nikolla – 5, Krusheva – 4, Radovishi, Berova dhe Dellçeva – 3, Dibra, Vinica dhe Bogdanci – nga 2.

Gjatë 3 ditëve të kaluara (22.07-24.07.2022) janë paraqitur 4 persona të vdekur nga: Shkup (69), Manastiri (84), Prilepi (80) dhe Velesi (83). Të gjithë personat kanë vdekur në kushte spitali.

Në pajtim me Regjistrin e personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga Termini im janë regjistruar dy persona të vdekur: Kumanova (86) dhe Makedonski Brodi (79). Të dy kanë vdekur në kushte shtëpie. Personat e paraqitur të vdekur në periudhën prej 26.06.2022 – 01.07.2022.

Janë bërë 2.989 testime përmes: ISHP-323, QSHP Shkup-32, QSHP Manastir-86, QSHP Prilep-34, QSHP Tetovë-47, QSHP Kumanovë-62, Klinika për sëmundje infektive dhe gjendje febrile-0, Mjekësi ligjore-1, Laboratori spitalor Kozle-0, KU Pulmologji me Alergologji-0, SPQ “8 Shtatori”-0, Instituti i Mikrobiologjisë-147, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-34, Avicena-75, Biotek-123, Sistina-62, Laboratori Laor – 14, Sinlab-28, Remedika-7, Fertilitet-37, Genea-9, Laboratori Nikob-160, VFV Medikal-16, Eli Medika Plus-21, Rojal Medika-4, Spektra-MM-15, Rapid Lab-9, Zhan Mitrev Strumicë-6, Nova Lab Diagnostiks-5, Ramus-31, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë)- gjithsej 1.601.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 2.108.611 testime për KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID-19 që nga fillimi i epidemisë është 323.425, numri i të shëruarve është 309.761, numri i të vdekurve është 9.359 dhe numri i rasteve aktive është 4.305.

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuar (gjithsej), Raste aktive (gjithsej)

Shkup 152984, Aktivë 1953
Kumanovë 17242, Aktivë 208
Manastir 16489, Aktivë 340
Prilep 14633, Aktivë 207
Tetovë 13833, Aktivë 146
Kavadar 11166, Aktivë 209
Veles 10170, Aktivë 146
Gostivar  9805, Aktivë 79
Ohër 9385, Aktivë 208
Strumicë 8318, Aktivë 104
Shtip  8301, Aktivë 83
Kërçovë 5799, Aktivë 78
Koçan 5223, Aktivë 39
Strugë   4862, Aktivë 83
Gjevgjeli 27, Aktivë 55
Negotinë 3832, Aktivë 74
Resnjë 2841, Aktivë 59
Sveti Nikollë 2685, Aktivë 28
Radovish 2592, Aktivë 35
Kriva Pallankë 2496, Aktivë 47
Dellçevë 2014, Aktivë 5
Berovë 1713, Aktivë 12
Dibër 1707, Aktivë 19
Vallandovë 1522, Aktivë 13
Vinicë 1404, Aktivë 3
Probishtip 4, Aktivë 4
Bogdanc 1039, Aktivë 4
Kratovë 1005, Aktivë 16
Krushevë 951, Aktivë 13
Demir Hisar 864, Aktivë 16
Makedonski Brod 761, Aktivë 13
Demir Kapi 599, Aktivë 1
Makedonska Kamenicë527, Aktivë 2
Pehçevë 489, Aktivë 2
Dojran 359, Aktivë 1.