Konsulli Mihajlo Filev: Ohri do të jetë urë për një të ardhme më të mirë të dy vendeve fqinje

Ohër, 20 Qershor – Serbia hap konsullatë në Ohër dhe Mihajlo Filev është emëruar konsull. Ai vlerëson se hapja e misionit diplomatik në Ohër do të jetë një dimension i ri në marrëdhëniet ndërmjet Republikës së Serbisë dhe Republikës së Maqedonisë dhe një model i ri veprimi në disa fusha.

Mbi të gjitha do të prezantojmë kulturën e popullit maqedonas dhe serb dhe do të punojmë në projekte të përbashkëta për zhvillimin e biznesit.

Do të jetë një urë e ndërtuar fort në të kaluarën dhe që do të thotë shumë për të ardhmen, por edhe për marrëdhëniet mes dy popujve tanë. – tha konsulli i nderit i Republikës së Serbisë në Ohër Mihajlo Filev.

Hapja e Konsullatës së Republikës së Serbisë në Ohër është një moment i rëndësishëm për të gjithë rajonin, shtoi Filev, i cili paralajmëroi se do të angazhohet aktivisht në zyrën e re publike për të përmirësuar bashkëpunimin mes dy vendeve fqinje.