Komisioni për Financa dhe Buxhet, nis shqyrtimi i amendamenteve

Shkup, 21 Qershor – Në Komisionin për Financa dhe Buxhet ka vazhduar prplasja midis pushtetit dhe opozitës rreth kalkulimit të mjeteve të arkës shtetërore për vitin 20022. Ata sërish ngelën me qëndrime të ndara edhe rreth shqyrtimit të amendamenteve shqyrtimi i së cilave ka nisur të hënën pas përfundimit të debatit të përgjithshëm. Debatin e Komisionit për financa dhe buxhet,e ngjalli ndër të tjera, mosmiratimi i amendamentit me të cilin opozita kërkoi rritjen e pagave të punëtorëve në sektorin publik për 2.806 denarësh siç ka kërkuar Lidhja e Sindikatave.

“Mendoni këto ditë që të propozojmë rritjen e pagave të punëtorëve për 2800 denarë. At që e kanë punuar për të pasur komision .Lejoni qëta bëjmë në komision këtë. Kolegë të LSDM-së dhe BDI-së keni mundësi të ndërroni mendje.”, tha Beti Stamenkovska Trajkovska nga VMRO-DPMNE.

Por nga deputetët e shumicës të bindur se opozita po përdor populizmin gjatë rishikimit të buxhetit dhe se kujdeset mjaftueshëm për standardin e qytetarëve.

“Jeni duke bërë PR, ju përmendni pagat, krenohem me 18 mijë denarë që i sollëm për kategorinë e rrezikuar të fuqisë punëtore. E nderuar 132 milion euro në vitin 2021 dhe 198 milion euro në vitin 2022 nga buxheti i ESM-së kalojnë në xhpat e ekonomive familjare për të mbrojtur standardin dhe bizneset e vogla.”, tha Kole Çanakçiev nga LSDM

Në ditët e ardhshme deputetët në Komisionin për Financa dhe Buxhet do të diskutojnë për 204 amendamentet e dorëzuara. Pas miratimit të rebalancit pritet të miratohen masat e qeverisë për ndihmë për kompanitë dhe qytetarët.