Opinione - Page 3

SHBA dhe BE me hile ndaj Kosovës

Drejtësia në të gjitha aspektet është në anën e Kosovës, por për fat të keq te SHBA dhe BE, mungon sinqeriteti  për ta çuar në vend. Ti dalim zot vehtes, jo të përçarë duke punuar kokë më vehte dhe vetëm për interesa vetjake, por të bashkuar si një kokë e vetme të punojnë për të

Një deklaratë është se demokracia është forma më pak e keqe e qeverisjes

Politika është një subjekt i ngarkuar,jo vetëm tani në të vërtetë me shekuj politika nuk ka pasur një reputacion të mirë. Logjike gënjeshtra, fakte shtrembëruese – gjëra që tani duken të zakonshme – por edhe keqpërdorim i plotë i pushtetit dhe më keq: vrasje dhe luftë, nuk janë të gjithë emër i mirë. Varianti demokratik

Aktakuzat cak final e kanë luftën çlirimtare dhe shtetin e Kosovës!

Aktakuza ndaj kryenegociatorit të Kosovës (për nëntë vjet bisedime me Serbinë), e bërë publike tri ditë para bisedimeve në Washington, përveqse e qëllimshme, është edhe e rrezikshme për pozicionin politik të Kosovës në raundin final të bisedimeve. Goditja ndaj ish udhëheqësit politik të UÇK-së, është goditje ndaj Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, goditja ndaj presidentit të

Elez Biberaj emërohet drejtor i përgjithshëm i Zërit të Amerikës

Disa ditë më parë, Drejtorja e Zërit të Amerikës, Amanda Bennett dhe zëvendësja e saj kryesore, Sandra Sugawara, dhanë dorëheqjen duke thënë se, Michael Pack, shefi ekzekutiv i sapo miratuar i Agjensisë Amerikane për Median Globale (USAGM), që mbikqyr ndër të tjera edhe Zërin e Amerikës, gëzon të drejtën t’i zëvendësojë ato me ekipin e

Në 30 vjetorin e mbajtjes së Kongresit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës

Pas suprimimit të Autonomisë së vitit 1974, si pozitë ma avansuese krahas viteve të ma hershme, megjithatë, Krahina Autonome Socialiste e Kosovës, i fitojë të gjitha atributët e nji Republike në kuadër të Republikave tjera në Federatën ish Jugosllave, më të vetmin dallim por esenciale së, ka të drejtë vetëvendosje deri në qkëputje. Millosheviqi në

Gjykata Speciale nuk piku nga qielli, por nga votat e deputetëve të PDK-së dhe LDK-së

  Si studiues i studimeve të sigurisë po aq sa kam njohuri në këtë̈ fushë në drejtën ndërkombëtare,pas çdo lufte për ta mbyll kapitullin e saj dhe hap kapitullin integrues,çdo shtet ka formuar gjykatë efikase ku i ka hetuar krimet e pretenduara gjatë luftës. Ndonësë kjo e drejt ndërkombëtare u anashkalua nga institucionet e shtetit

Pse Vazhdon të heshtë Shoqata e të Burgosurve Politik të Kosovës për rastin Thaçi

SHBPK edhe pas njoftimit të Gjykatës Speciale, ndaj zhvillimeve të fundit politike në Kosovë me rastin e “Gjykimit Publik” nga prokurori i Gj. Speciale i cili vet prokurori e Gjykatës, bënë shkeljen e ligjit, kurse shoqata vazhdon të fshihet , duke e futur kokën në zall që nuk dëshiron ta thotë qëndrimin e mendimin e

Pse Haga nuk e arreston presidentin serb,Aleksandër Vuçiqin, bashkëpuntorin më të ngusht të Sllobodan Millosheviqit ?

Dëshmi e fundit e një videje që po çarkullon në faqet botërore dhe facebook, gjatë Luftës së Bosnjes, 1991-1995, shifet vet presidentit serb, Aleksandër Vuçiq,në gjuhën serbe,para mases ; ”Për një vrasje të një serbi,ne do i vrasmi 100 musliman. Që do thotë ka nxitur frikë,urretje,tek komunitetet jo serbë dhe me ide të Sllobodan Millosheviqit

1 2 3 11