Opinione - Page 2

Të gjykohet UÇK dhe shqiptarët e Kosovës për krime ndaj Serbisë, është sikur të gjykohej populli hebre për krime ndaj Gjermanisë naciste nga LDB

Aspekti juridik, i publikimit apo edhe trajtimit procedural teknik të bërjes publike të pretendimeve të prokurorëve të TSK (Tribunali Special i Kosovës) në Hagë, u pa se është i kundërshtueshëm dhe është ezauruar nga shumë persona me thirrje në fushën juridike. Ajo që dua të vë theksin është ftesa për intervistë për Presidentin Thaçi, e

Maqedonia shtet artificial

Pjesë e Gadishullit Ilirik ishte Maqedonia e banuar nga fiset Ilire. Nga ky vend lindën shumë përsonalitete të shquara të historisë siç janë: Filipi i II, Aleksandri i Maqedonisë, Pirroja e shumë të tjerë. Prandaj, Maqedonia ishte dhe mbeti tokë pellazgo-iliro-arbëroro-shqiptare, e që më vonë në shekulllin 9-10 kemi ardhjen e sllave të jugut bullgarët

Rasti i humbur i Vjosa Osmanit!

Vota e elektoratit të LDK-së për Vjosa Osmanin në zgjedhjet e 6 qershorit 2019, më shumë se shprehje e vullnetit të elektoratit për ndryshim, erdhi si produkt i ngulfatjes së vullnetit të elektoratit në procesin e brendshëm zgjedhor, gjegjësisht për shkak të procesit të deformuar zgjedhor të partisë. Prandaj, vota për Vjosa Osmanin në zgjedhjet

Gjarpëri tek foleja e dallandyshes

Vetem një ditë para ikjes në Hagë gjarpëri viziton folenë e dallandyshes. Ve kurorë, betohet e perulet para saj. Betohet se nuk e di kthimin kur…Por që një ditë do këthehet i pastër… ( vertet te gjithe ate shpresojme dhe kërkojmë, që ai të provoje pafajsine dhe te rikethehet prane familjes së tij ne kosovë)

Rusia, në aksion!

Sot, shumë medie e botuan këtë deklaratë: Në komunikatën e misionit të Rusisë në BE për bisedimet Lajçak-Çizhov, publikuar në 14 korrik, thuhet tekstualisht: “ Palët theksuan se rezoluta 1244 e KS të OKB është baza juridike për zgjidhjen e problemit të Kosovës dhe mbetet aktuale në masë të plotë”. Mbi këto baza BE don

Shqipëria dhe Kosova të shndrrohen në atdheun e madh të shqiptarëve

Ndjehëm vërtetë fatlum që fati më ka caktuar Istogun si vendlindje.E them këtë sepse kjo qytezë e vogël gjendet pikërisht në kufirin mes tri shteteve, kufij këta të vizatuar përdhuni në tokën e gjyshërve tanë.Saherë lëshoj sytë e mendjen mbi atdheun më ngjallët e fortë një thirrje e brendshme që ma ngreh para vetës detyrën

Fraktura logjike dhe gabimi politik i Hashim Thaçit, i cili në Hagë po e identifikon veten e tij me UÇK-në si dhe me shtetin e Kosovës?

Ka shumë politikanë, sidomos nga radhët e shqiptarëve, të cilët injorancën dhe miopinë e tyre e konsiderojnë si vlerë kulmore personale , sepse në fakt, ata nuk kanë aftësi dhe as zgjuarsi mendore për ta bërë dallimin midis diturisë dhe injorancës! Këtë mungesë dhe frakturë në inteligjencën e tyre, zakonisht në opinion e kanë paraqitur

Diaspora shqiptare, protagoniste e formimit të dy shteteve shqiptare

Me përhapjen e virusit korona dhe pandemisë në shtetet e Evropës perëndimore, mërgata shqiptare mbeti më pak e prekur, falë demokracive, shoqërive të hapura, të disiplinuara, besimit, kulturës dhe standardeve të larta. Mërgata shqiptare është shumë pak e prekur, ka raste të rralla të infektuarish, ka më pak probleme dhe më lehtë është duke u

Demokracia dhe morali i partive politike

Në Shqipëri ka liri e demokraci,  dy shqiptarë bëjnë tri parti  shumë prej tyre edhe i bie që të kenë nga  4-5 karta   antarësie dhe  ato po  t’ua numrojmë, Shqipëria del popull   7-8  milionë   Partitë: vëndi ku njerëzit thirren, rrjeshtohen bashkohen   e organizohen, në prona e si mjete për t’i shërbyer  interesave  të kryetarit

Sipas Qeverisë, Covid 19 fle ditën dhe zgjohet nga ora 21 deri në ora 5 të mengjesit, mos bëni hajgare por miratone ligjin, po bëhemi gaz i botës

Vendimet e fundit të qeverisë për paralndalimin e Covid 19, pa pasur të miratuar Ligjin për Covid 19 duken të jenë kështjela të ndërtuara në rërë. Duke qenë se ndodhemi në muajt kulmor të qarkullimit të parasë, e cila pastaj bënë ejacaket e veta gjatë tërë vitit, masat ndaj virusist duhet të jenë më të

1 2 3 21