Besimtarët bektashinj filluan sot “matemin” apo agjërimin 10 ditorë

Shkup, 30 Korrik – Besimtarët bektashinj kanë filluar sot matemin, agjërimin e tyre 10 ditor në nder të dëshmorëve të Qerbelasë, të cilët shumë ditë me radhë kanë qëndruar të pangrënë dhe pa ujë.

Në mesazhin e tij Haxhi Dede Edmond Brahimaj kryegjish Botëror i Bektashinjve, tha se kjo përkujton vepërn e sacrifices, paqes deh demokracisë.