Galileo - Page 2

Prezantohet teknologjia që karikon baterinë e smartfonëve për 20 minuta

Oppo ka qenë prej kohësh një lider në teknologjitë e karikimit të shpejtë. Është kompania që fshihet pas sistemit Dash Charge të OnePlus dhe tashmë ka arritur rekorde të reja me pajisjet e saj. Kompania ka prezantuar teknologjinë 125W për të cilën pretendon se është më e avancuara në industri. Statistika janë të qarta: karikim

Samsung jep detajet e para të rrjeteve 6G

Samsung Electronics pret që komunikimi 6G të komercializohet në 2028-ën dhe të hyjë në përdorim në masë në 2030-ën. Kompania tha se ITU-R, sektori i Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit (ITU) përgjegjës për radiokomunikimin, do të nisë punën në 6G që nga viti i ardhshëm. Procesi për zhvillimin e standardeve teknike për çdo gjeneratë nga 2G

Lojtaret femra po dominojnë industrinë gaming

Numri i femrave që po luajnë video lojëra në Azi po rritet me shpejtësi sipas një hulumtimi të fundit. Femrat që po luajnë kryesisht vinë nga Kina, India dhe Japonia. Komuniteti i femrave “gamer” u rrit me 19% vitin e kaluar sipas të dhënave të komisionuara nga Google. Azia konsiderohet si kryeqyteti i video lojërave

Në 2019-ën 86% e energjisë së përdorur nga Facebook ka qenë e rinovueshme

Në 2018-ën Facebook zbuloi planet për të shkuar me 100% energji të rinovueshme deri në fund të 2021. Përpara afat përfundimtar kompania ka rritur të sigurojë 86% të operacioneve të saj në energji të rinovueshme, një rritje me 35% krahasuar me 2015 kur zbuloi këtë nismë. Facebook tashmë ka në përdorim 1.3 gigavat energji diellore

Microsoft rregullon një prej problemeve më të mëdha të Chrome

Microsoft ka gjetur një mënyrë për të rregulluar një prej problemeve më irrituese të Chrome në Windows 10 duke ndryshuar mënyrën sesi funksionojnë njoftimet. Mbase keni vënë re se kur merrni një njoftim nga shfletuesi Chrome, automatikisht njoftoheni edhe nga Windows 10. Kështu njoftimet dyfishohen dhe nëse klikoni njoftimin e fundit, Chrome nuk hap faqen

1 2 3 25