YouTube po përgatit një faqe të re për video në telefona dhe në ueb

Javët e fundit, YouTube ka shfaqur ngadalë një faqe të re për video që ndryshon disa elementë dhe, më së shumti, unifikon dizajnin në Android, iOS dhe ueb.

Pika kryesore e këtij ri-dizajnimi është përdorimi i butonave në formë pilule për elementët kryesorë. Për shembull, në vend që të jenë dy butona të ndryshëm, gishtat e mëdhenj lart/poshtë dhe numërimi i ngjashëm vendosen në një vend.

Butonat Shpërndani, Krijo (Shorts), Shkarko dhe gjëra të tjera me të cilat ndërveproni shpesh marrin trajtimin e njëjtë, shkruan 9to5google.

Ndërkohë, ai “karusel” (në telefon) është tani nën detajet e kanalit me atë informacion që vjen pas titullit të videos, numrit të shikimeve, datës së publikimit dhe hashtags.

Ky dizajn i ri mund të përkojë gjithashtu me “Ambient Mode” që lejon pjesën e poshtme të një videoje të rrjedhë në seksionin e përshkrimit dhe në shiritin e statusit të sistemit për një përvojë më gjithëpërfshirëse.

Për fat të mirë, kjo mund të aktivizohet/çaktivizohet në mënyrë opsionale nga menyja e “overflow”.

Një tjetër ndryshim kryesor me këtë rinovim e vendos komentin kryesor në një vend më të spikatur që bie në sy në ekran. Kjo teknikë përfundimisht mund të jetë e suksesshme për t’i bërë njerëzit të angazhohen më shumë.

Gjërat janë paksa të ndryshme në desktop me përshkrimin e videos duke marrë thirrjen vizuale, diçka nga e cila duhet të përfitojnë “Kreatorët”.

Ky rinovim është shfaqur ngadalë për më shumë përdorues javët e fundit, por ende nuk është përhapur gjerësisht.

Megjithatë, duket se ky është drejtimi që po zgjedh YouTube me faqen e tij të re të videove. Pamja aktuale daton në vitin 2020.