YouTube po kopjon sërish Twitch

YouTube do t’u ofrojë fansave dhe krijuesve të përmbajtjes mundësinë për të dhuruar abonime me pagesë në kanale.

Një numër influencuesish të transmetuesve ndanë informacion në lidhje me këtë njoftim në YouTube dhe shumë prej tyre ishin të kënaqur me mjetin e ri të fitimit të parave të përmbajtjes në shërbim.

Abonimi i dhuratave është një nga veçoritë më të njohura të ofruara nga platforma e transmetimit Twitch për një kohë të gjatë. Shumë transmetues e shohin abonimin si një mënyrë të lehtë për të gjeneruar të ardhura duke ndihmuar në ndërtimin e komunitetit.

Në mënyrë tipike, fansat paguajnë 4,99 dollarë në muaj për anëtarësimin në kanal, duke u dhënë atyre akses në distinktivë, emoji dhe përmbajtje të tjera ekskluzive të ofruara nga krijuesit e tyre të preferuar.

YouTube Gaming ka disa veçori të tjera, të ngjashme me ato të ofruara nga Twitch, dhe ndër to janë Live Redirects, të cilat u mundësojnë transmetuesve të dërgojnë fansat në transmetime ose premiera të tjera.