Xiaomi sjell qen robot për 1,300 euro

“CyberDog” është i ngjashëm me qenin robot Spot nga prodhuesi amerikan Boston Dynamics.

Xiaomi ka njoftuar se do të nxjerrë qenin robot ” CyberDog “. Vizualisht, qeni me katër këmbë është i ngjashëm me homologun e tij amerikan Spot nga Boston Dynamics, por është më i lehtë. Ndërsa Spot peshon 5.3 kilogramë, CyberDog peshon vetëm 3 kilogramë.

Makina ka servomotorë të brendshëm dhe ka instaluar superkompjuterin më të vogël në botë AI Jetson Xavier NX nga NVIDIA . Kështu që CyberDog gjithashtu mund të perceptojë dhe ndërveprojë me mjedisin e tij, trupi i tij është i pajisur me 11 sensorë, përfshirë sensorë prekës, kamera dhe GPS, siç raporton The Verge.

CyberDog mund të shmangë pengesat

Sipas Xiaomi, qeni robot, ndër të tjera, mund të ndjekë pronarin e tij, të reagojë ndaj komandave dhe të shmangë pengesat. Ai gjithashtu mund të bëjë rrokullisje prapa. Përveç kësaj, makina është në gjendje të identifikojë qëndrimin e njeriut ose të gjurmojë fytyrat e njerëzve në mënyrë që të njohë individët në një grup, për shembull.

3 porte USB-C dhe 1 port HDMI janë gjithashtu të integruara. Kjo do të thotë që pajisjet mund të përshtaten individualisht dhe, për shembull, mund të shtohen sensorë LiDAR, fenerë ose kamera panoramike. CyberDog gjithashtu mund të kontrollohet përmes një aplikacioni.

Xiaomi nuk përmend një qëllim specifik të robotit. Në çdo rast, kompania kineze fillimisht dëshiron të japë vetëm 1.000 copë për tifozët, teknikët, zhvilluesit dhe entuziastët e Xiaomi në mënyrë që të eksplorojnë potencialin e tij dhe të avancojnë zhvillimin e tij.

Sidoqoftë, makina nuk është e lirë. Palët e interesuara duhet të tërheqin nga xhepat e tyre ekuivalentin prej rreth 1,300 eurosh.