Xiaomi sapo është bërë marka më e madhe globale e celularëve

Kjo është hera e parë ndonjëherë, gjatë qershorit 2021, që Xiaomi është bërë marka numër një në shitjet globale të telefonave inteligjentë brenda një muaji, tha kompania kineze.

Sipas të dhënave të publikuara nga Counterpoint Research, Xiaomi tejkaloi Samsung dhe Apple në qershor 2021 dhe u bë marka numër një në botë e telefonave celularë për herë të parë.

Shitjet e Xiaomi u rritën 26% në qershor 2021, duke e bërë Xiaomi markën me rritjen më të shpejtë në një muaj.

Xiaomi ishte gjithashtu marka numër 2 në nivel global gjatë tremujorit të dytë të vitit 2021 për sa i përket shitjeve, dhe ka shitur në mënyrë kumulative afër 800 milionë telefona inteligjentë që nga themelimi i kompanisë në vitin 2011.