Vetëm 12 për qind e popullatës në Kosovë kanë marrë dy doza vaksine antiKovid

Në kohën kur varianti Delta i COVID-19 ka filluar të përhapet me shpejtësi në Kosovë, kur shifrat e të infektuarve po rriten për çdo ditë e më shumë, e po ashtu edhe i viktimave, Kosova ka të vaksinuar vetëm 12.2 për qind të popullsisë me të dy dozat e vaksinës.

Përkundër që nga Lëvizja Vetëvendosje po e lëvdojnë ministrin e Shëndetësisë Arben Vitia, duke përmendur sigurimin e vaksinave e menaxhimin e pandemisë, përballja me një valë të katërt të pandemisë me vetëm një përqindje të vogël të qytetarëve të vaksinuar do të rrezikoj shëndetin e këtyre të fundit, shkruan Gazeta Express.12.2 për qind e popullit janë të vaksinuar me dy dozat, ndërsa 23 për qind e qytetarëve kanë marrë deri tani dozën e parë të vaksinës kundër COVID-19, përkundër që vendi tashmë në dispozicion ka vaksina të mjaftueshme.Deputetë të opozitës e njohës të shëndetësisë tashmë disa herë kanë kritikuar Ministrinë e Shëndetësisë për procesin e ngadaltë të vaksinimit, për viktimat që po regjistrohen si pasojë e COVID-19 e për rritjen e rasteve të reja të infektuara me këtë virus.

Ndërsa, me rritjen e numrit të rasteve të reja të infektuara me koronavirus tashmë kanë filluar të mbushen edhe klinikat COVID dhe spitalet e përgjithshme.575 pacientë kanë qenë të hospitalizuar vetëm sot.Ndërsa, 29 pacientë janë raportuar të jenë në gjendje të rëndë shëndetësore si pasojë e COVID-19.E kjo rritje e numrit të infektimeve e hospitalizimeve, pritet të vazhdoj edhe ditëve të ardhshme.Infektologë në vend thonë se personat që janë vaksinuar kundër COVID-19 me dy doza të vaksinës do ta kalojnë shumë më lehtë virusin në rast se infektohen me të.