Ukraina sanksionon 21 anëtarë të Kishës Ortodokse ruse

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, ka nënshkruar një dekret që miraton thirrjen e Këshillit të Sigurisë Kombëtare dhe Mbrojtjes së Ukrainës për të sanksionuar 21 liderë dhe priftërinj të Kishës Ortodokse ruse.

Lista përfshin 16 klerikë të lartë të Kishës Ortodokse ruse dhe gjashtë anëtarë të tjerë të kishës, shkruan Skynews.

Në një deklaratë në faqen zyrtare të Zelenskyt thuhet se dekreti, i cili u nënshkrua dje, “hyn në fuqi nga dita e publikimit të tij”.