Tim Cook thotë se ende nuk ka “mjaftueshëm gra” në sektorin e teknologjisë

Shefi ekzekutiv i Apple, Tim Cook thotë se nuk ka ende “mjaftueshëm gra” në firmat e teknologjisë në botë – duke përfshirë edhe të tijën.

Në një intervistë me BBC, Cook tha se teknologjia “nuk do të arrijë pothuajse atë që mund të arrijë” pa një fuqi punëtore më të larmishme.

Ai tha se nuk kishte “justifikime të mira” për mungesën e grave në këtë sektor.

Cook tha gjithashtu se mendonte se Realiteti i Shtuar (AR) dhe koncepti i Metaverse ishin “të thellë”.

“Në të ardhmen njerëzit do të pyesin veten se si kemi jetuar pa AR”, thotë ai. “Ne po investojmë një ton në atë hapësirë”.

Realiteti i shtuar është një përzierje e përmbajtjes dixhitale dhe botës reale – një shembull shumë i thjeshtë mund të jetë të përdorni telefonin në kamerën tuaj për t’i futur mobiljet virtuale përpara se t’i blini, për të parë se si mund të duken në shtëpinë tuaj.

Metaverse është koncepti i botëve të tëra virtuale – dhe gjiganti i teknologjisë po investon shumë në të, jo më pak se Meta, dikur Facebook, e cila u riemërua për të pasqyruar prioritetin e saj të ri.