Sony zbulon realitetin virtual të së ardhmes përmes PlayStation VR

Sony tashmë ka lënë të kuptohet se po punon në një pajisje të re PlayStation VR, duke premtuar një “kërcim dramatik” në performancë, rezolucion më të lartë, fushëpamje më të gjerë, ndjekje më të mirë dhe një kontrollues të ri, dhe mbështetje opsionale VR për të gjithë titujt kryesorë AAA PS5 është thuhet se është planifikuar.

Pajisja, e koduar VR gjenerata e ardhshme (NGVR) dhe përmban kontrollues me sensorë prekës që mund të zbulojnë kur mbani kontrolluesin ose prekni butonat dhe madje ndjeni distancën nga gishtat.

Sony thuhet gjithashtu se u ka thënë zhvilluesve të planifikojnë mbështetje VR opsionale për të gjitha lëshimet AAA në mënyrë që t’i luani ato në VR ose në TV – e ngjashme me atë që ishte me Resident Evil 7 dhe No Man’s Sky në PS4 dhe PS5.

Llogaria e YouTube e PSVR Pa Parole gjithashtu vëren se gjenerata e ardhshme e PSVR do të ofrojë një fushë pamje prej 110 shkallë që është 10 gradë më e gjerë se PSVR. Për të përfituar sa më shumë nga ato piksele, do të përdorë një rezolucion fleksibël të shkallëzimit që përdor gjurmimin e lëvizjes së syve për të përmirësuar rezolucionin në këndvështrimin tuaj. UploadVR, ndërkohë, tha se kufjet do të kenë 2,000 x 2,040 ekrane OLED me rezolucion të lartë (4K në total).

Ne kemi dëgjuar tashmë që PSVR do të lidhet me tastierët PlayStation me një kabllo të vetme, pa pasur nevojë për pajisje shtesë. Ai gjithashtu do të përdorë lloje të ndryshme të gjurmimit të lëvizjes dhe çelësat haptikë adaptues që do t’i japin përdoruesit reagime mbi funksionimin e kontrolluesit gjatë lojës.

PSVR 2 (ose siç quhet tashmë) duhet të ketë funksione që do të qëndrojnë krah për krah ose do të jenë më të avancuara sesa pajisjet rivale VR, të tilla si Oculus Quest 2 dhe HTC Vive Pro 2. Megjithatë, vetë Sony tha që kufjet do të vijnë më pas vitin më të hershëm., dhe një raport i Bloomberg nga qershori tregon se kjo mund të ndodhë deri në fund të vitit 2022.