Si ta trajtoni lëkurën kur ktheheni nga pushimet

Kremi kundër diellit është i nevojshëm sidomos gjatë verës. Sidoqoftë, nuk duhet të mjaftoheni vetëm me përdorimin e një SPF-je të lartë, pasi kremi kundër diellit nuk na mbron plotësisht sidomos nëse sapo jeni kthyer nga plazhi.

Pra, kur kthehemi nga plazhi është mirë të përdorni produktet e duhura për të riparuar dëmet pas diellit. Përpos kremit kundër diellit, duhet të përdorni një produkt hidratues. Vendoseni kremin në frigorifer për disa orë.

Do t’ju japë një ndjenjë freskie pas dushit dhe do t’ju lehtësojë nëse ndjeni inflamacion. Në këtë mënyrë, qelizat e dëmtuara dhe të dehidratuara të lëkurës rifitojnë lagështinë e humbur, duke e bërë lëkurën më të butë dhe të shëndetshme.