Si do të ndikonte në gjyq nëse Amber Heard ka gënjyer gjatë dëshmisë së saj?

Amber Heard kishte tashmë mundësinë e saj për të dëshmuar para jurisë gjatë gjyqit për shpifje që Johnny Depp u bë kundër saj.

Siç është traditë me gjykatën, njerëzit që mbajnë qëndrimin do të duhet të betohen se po thonë të vërtetën dhe asgjë tjetër veç të vërtetës. Por ka shumë raste në të cilat personi që dëshmon në fakt gënjen, ka gjithmonë një palë që fsheh të vërtetën për të shmangur humbjen e gjyqit.

Ne ende nuk e kemi idenë se kush gënjen mes Johnny Depp dhe Amber Heard, por ka prova që dëshmojnë se aktorja tashmë ka gënjyer në disa raste, shkruan Marca.

Foto: Getty

Për shembull, ajo intervistë e vjetër e rishfaqur ku Amber Heard vërtetoi se ishte një fanse e Johnny Depp, gjë që bie ndesh me deklaratën e saj fillestare nën betim. Është edhe kompania e grimit që kundërshtoi historinë e saj për buzëkuqin që mbante, por këto janë deri tani gënjeshtra të vogla për dëshminë e saj.

Ajo që shumica prej nesh duan të dinë është se çfarë ndodh nëse juria konsideron se Amber Heard ka gënjyer për abuzimin seksual dhe dhunën nga Johnny Depp në dëshminë e saj. Edhe për ato gënjeshtra “të vogla”, Amber Heard do të bënte dëshmi të rreme, që është një faj i madh penal kundër drejtësisë.

Çfarë është dëshmia e rreme në aspektin ligjor?

Dëshmia e rreme konsiderohet një vepër penale në të cilën një person që dëshmon nën betim nuk e thotë të vërtetën, nuk e fsheh atë ose gënjen rreptësisht para një jurie. Pasi ata kanë mbjellë të thonë të vërtetën, të gënjesh para gjykatësit dhe jurisë është një shenjë e madhe e mosrespektimit ndaj gjykatës dhe popullit amerikan.

Meqenëse të gjitha gjyqet konsiderohen krime kundër drejtësisë, ky konsiderohet gjithashtu një krim federal. Dëshmia e Amber Heard do të mbetet nën shqyrtim të ngushtë gjatë pauzës 10-ditore të gjyqit. Nëse juria konsideron se ajo ka bërë dëshmi të rreme para tyre, pasojat mund të jenë shkatërruese.

Me cilat dënime mund të përballet Amber Heard?

Nëse gjyqi konsideron se Amber Heard ka gënjyer nën betim, Ligji Federal thotë se kushdo që shpallet fajtor për dëshmi të rreme do të gjobitet ose do të burgoset deri në pesë vjet. Arsyeja pse më lartë u theksua se disa gënjeshtra ishin të vogla është sepse Amber Heard të gënjejë se si u takua me Johnny Depp është një gjë, por gënjeshtra e saj se aktori e sulmoi seksualisht është një gjë tjetër.

Nëse Heard ka gënjyer për këtë, ajo nuk do të rrezikojë vetëm të humbasë gjyqin prej 50 milionë dollarësh, por edhe në jetën e saj. Sa i përket karrierës, askush në Hollywood nuk do të dëshirojë të punojë me të dhe shoqëria ka shumë të ngjarë ta përjashtojë atë.