Samsung pritet të ketë 32 për qind të ardhura më pak

Gjiganti teknologjik Samsung ka paralajmëruar një humbje prej 32 për qind në fitimet e saj teksa kërkesat për pajisjet elektronike dhe çipat që i fuqizojnë ato janë zvogëluar për shkak të krizës globale të ekonomisë.

Kompania koreano-jugore vlerëson se fitimi tre mujore ishte 7.85 miliardë euro.

BBC raporton se gjatë së enjtes, prodhuesi amerikan i çipave American Micro Devices (AMD) gjithashtu deklaroi se ishin goditur nga rënia e kërkesës për kompjuterë.

Kjo vije teksa njerëzit kanë filluar t’i shkurtojnë blerjet e tyre teksa po rritet kostoja e jetesës.

Fitimet e Samsung nga biznesi i prodhimit të mikro-procesorëve pësuan rënie pasi çmimi global i çipave të memories ra për shkak të dobësimit të kërkesa për elektronikë të konsumit.

Vlerësimet, të cilat janë bërë për muajt korrik, gusht dhe shtator, shënojnë rënien e parë të Samsung të fitimeve të tre mujorit nga viti në vit në pothuajse 3 vite.

Samsung pritet që t’i publikoi fitimet e saj me 27 tetor.