Samsung po shqyrtëson mundësinë për mbështetje më të mirë të lapsit Stylus në platformën Google në Android 13

Falë askujt tjetër pos Samsung, tani shfletuesi i uebit Google Chrome me ardhjen e Android 13 mund ta ketë veçorinë Stylus të futjes së tekstit me lapsin teknologjik, kjo sipas të diplomuarit nga XDA Developers, Mishaal Rahman i cili e raportoi këtë në Twitter, shkruan “chromeunboxed”

Pasi ai hulumtoi kompetencat e Chromium, ai i vuri re disa ndryshime të kodeve të cilat i referoheshin Android T dhe funksionit të lapsit teknologjik në veçorinë DirectWriting.

Mbështetja për këtë siç duket është bërë gjatë testimeve nga një zhvillues i Samsung i cili ka qenë duke e provuar lapsin në fushat e redaktueshme pa fjalëkalim të tekstit.

Për momentin, kjo mund të mbetet një opsion jo i qasshëm nga klientët, dhe do të paraqitet vetëm në HoneyBoard, aplikacioni i tastierës së Samsung, i cili lidhet me Chrome për t’i ofruar shërbimet e veta.

Gjithsesi, nëse shfaqet në Gboard, tastiera e ChromeOS, kjo mund të jetë një shtrirje më e madhe e përputhshmërisë për stile të ndryshme në tastierë.

Për momentin, shumë nga këto pajisje hyrëse për lapsin janë specifike vetëm për disa pajisje, por me Android që është themeli i aplikacioneve në Chromebooks, kjo mund të ndryshojë shpejtë nëse kjo veçori ec tutje dhe vihet në funksion.