Qeveria merr vendim të angazhojë mbi 1 mijë punonjës shëndetësor shtesë për luftimin e pandemisë

Qeveria e Kosovës ka miratuar kërkesën e Ministrisë së Shëndetësisë për angazhimin e përkohshëm të 1.116 profesionistëve shëndetësorë dhe stafit mbështetës për tre muaj, me mundësi vazhdimi edhe për tre të tjerë shtesë, si pjesë e luftimit të pandemisë.

Për këtë qëllim Ministria e Financave ka ndarë mbi 3 milionë euro.

Kështu u bë e ditur në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës ku u morën edhe këto vendime.

Ministri i Financave Hekuran Murati ka thënë se për këtë angazhim do të ndahen mbi 3 milionë euro të cilat do të alokohen në dy faza.

Ndërkaq theksoi se do të mbështesin të gjitha vendimet që vijnë nga Ministria e Shëndetësisë.

“Kemi sjellë propozim vendimin për të ndarë 3 milionë e 192 mijë e 854 euro për të mbuluar kostot e këtij angazhimi të përkohshëm. Mjetet sigurohen nga instrumenti për financim të sektorit publik për reagim emergjent ndaj COVID-19 që është kredi e ratifikuar tashmë në Kuvend. Shuma alokohen në dy faza, për fazën e parë alokohen 1 milion e 596 mijë e 427 euro, kurse për fazën e dytë mund të bëhet me kërkesë të ministrit të Shëndetësisë që të alokohet shuma shtesë nëse është e nevojshme”, ka thënë Murati.