Procedurë hetimore ndaj tre personave për veprën penale “grabitje”

Shkup, 25 maj – Prokuroria Themelore Publike në Shkup ka lëshuar urdhër për kryerjen e procedurës hetimore kundër tre personave të cilët më 11 maj në grup, së bashku me një person tjetër të panjohur, hynë në një kazino në rrugën e Kaçanikut dhe tentuan të konfiskojnë para me qëllim të përvetësimit të kundërligjshëm, njofton Prokuroria Publike Shkup.

– Të dyshuarit fillimisht kanë sulmuar një person që luante në aparatet për fat dhe kanë filluar ta godasin duke i kërkuar që t’u jepte paratë. Pasi viktima ka rezistuar, ata e kanë tërhequr me forcë dhe kanë vazhduar ta rrahin dhe e kanë bindur të largohet me ta nga kazinoja. Për t’u mbrojtur, viktima ka marrë një karrige dhe i ka kërcënuar të dyshuarit se do ta hedhë. Në atë moment, i dyshuari i parë e ka nxjerrë armën dhe e ka kërcënuar viktimën se do ta vriste. Megjithatë, personi i sulmuar ka refuzuar të largohet me ta nga kazinoja, ndërsa nga goditjet ka marrë lëndime trupore – mavijosje, sqaron Prokuroria e Shkupit.

Prokuroria vlerëson se ekziston dyshimi i bazuar se me veprimet e cekura tre të dyshuarit kanë kryer veprën penale – Vjedhje nga neni 237 paragrafi 1 lidhur me nenin 19 të Kodit Penal. I dyshuari i parë ka kryer edhe veprën penale – Rrëmbim nga neni 141 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 lidhur me nenin 19, ndërsa dy të tjerët kanë kryer veprën penale – Rrëmbim i cilësuar sipas nenit 141 paragrafi 1 lidhur me nenin 22 dhe nenin 19 të Kodi Penal.

Duke pasur parasysh se janë plotësuar bazat ligjore, prokurori publik kompetent i ka dorëzuar gjyqtarit të procedurës paraprake nga Gjykata Themelore Penale Shkup propozim për caktimin e masës paraburgim për të dyshuarin e parë. Nga dy të dyshuarit e tjerë, njëri ende nuk është arrestuar, ndërsa për tjetrin janë propozuar masa kujdesi.