Platforma DeFi u kërkon hakerëve të kthejnë 600 milionë dollarët e vjedhura në kriptovaluta

Hakerët vodhën kriptovaluta me vlerë rreth 600 milionë dollarë.

Platforma e decentralizuar e financave (DeFi) Ploy Network iu lut hakerëve të martën në mëngjes që të kthejnë afërsisht 600 milionë dollarë kriptovaluta për të cilën thuhej se ishin vjedhur më parë atë ditë. Nëse konfirmohet, vjedhja, për të cilën Poly Network tha se përfshinte Bitcoin de Ethereum, mes kriptomonedhave të tjera, do të ishte një nga më të mëdhatë – nëse jo më e madhja – në historinë e trazuar të kriptovalutave.

“I dashur haker”, shkroi Poly Network në një letër të hapur të publikuar menjëherë pasi hakimi u bë publik. “Ne duam të krijojmë komunikim me ju dhe t’ju nxisim të ktheni asetet e hakuara”.

Protokolli Poly Network është krijuar për të lejuar që blockchains të ndryshëm të flasin me njëri -tjetrin, dhe është pjesë e hapësirës në rritje të DeFi. Kjo është veçanërisht e rëndësishme këtu, pasi hakimi ndodhi në tre zinxhirë ndryshimi: Binance Chain , Ethereum dhe Polygon.

Ky hakim, për të cilin Poly Network tha se ishte shkaktuar nga një “dobësi midis thirrjeve me kontratë”, në mënyrë të pashmangshme do të vërë në dyshim sigurinë e hapësirës më të madhe DeFi.

Ndërkohë, CEO i shkëmbimit të kriptomonedhës Binance u zotua të “ndihmojë në mënyrë aktive”.