Përdoruesit e Instagram mund të kufizojnë mesazhet dhe komentet nga njerëzit që nuk i ndjekin ato

Instagram është në fokus këtë verë pasi ekipi kombëtar i futbollit i Anglisë mori mesazhe raciste pas humbjes në finalen e Kampionatit Evropian, kështu që ky rrjet social po përpiqet të parandalojë raste të ngjashme në të ardhmen me karakteristika të reja të sigurisë.

Instagram ka përgatitur diçka të quajtur “limitet”, dhe është një opsion aktivizimi i të cilit pengon përdoruesit që nuk ju ndjekin të komentojnë postimet tuaja ose të dërgojnë mesazhe direkte.

Opsioni është në dispozicion për të gjithë përdoruesit, dhe ekipi i Instagram beson se do të jetë më i dobishëm për bizneset dhe krijuesit.

Sigurisht, është e mundur të përjashtohen plotësisht komentet ose mesazhet e drejtpërdrejta, por kjo zgjidhje e re ka për qëllim njerëzit që ende duan mundësinë e komunikimit pozitiv me komunitetin e tyre.

Gjithashtu, Instagram po punon në zhvillimin e një opsioni të fjalës “të fshehur”, e cila lejon përdoruesit të filtrojnë automatikisht mesazhe të drejtpërdrejta bazuar në fjalë, fraza dhe emoji  ofenduese dhe t’i “dërgojnë” ato në një dosje të fshehur.

Opsioni tani mbulon një listë më të gjerë të fjalëve potencialisht ofenduese, emoji dhe hashtags. Gjithashtu, aplikacioni paralajmëron njerëzit që përpiqen të shkruajnë komente ofenduese.