Opozita i kërkon Qeverisë angazhim më të madh në shuarjen e zjarreve

Dy deputetët opozitarë, Xhavit Haliti nga PDK dhe Bekë Berisha nga AAK i kanë kërkuar Qeverisë angazhim më të madh në shuarjen e zjarreve, që u ndezën së fundmi në rajonin e Dukagjinit.

Gjatë seancës plenare, në deklarimet jashtë rendit të ditës, deputeti i PDK-së, tha se temperatura e larta vijojnë të jenë të pranishme dhe për këtë institucionet duhet të jenë të përqendruara dhe kontrollojnë gjitha fushat e rrezikuara nga zjarri.

“Dua të apeloj të qytetarët dhe qeveria, veçanërisht të merren me këtë çështje. Zjarret kanë filluar dhe moti është i nxehtë shumë, prandaj institucionet përgjegjëse, veçanërisht FSK, Policia, rojet e pyjeve duhet të jenë të përqendruara dhe të kontrollojnë fushat e rrezikuara nga zjarri. Kur po them të rrezikuara, kam parasysh se rrezikun më të madh po e shkaktojnë qytetarët vet, duke lënë mbeturinat dhe shishet e qelqit të cilat janë ndër shkaktarët kryesore të zjarreve”, tha ai.

Nga ana tjetër, Bekë Berisha, tha se ekzekutivi duhet të jetë aktive në shuarjen e zjarreve dhe parandalimin e tyre.

“Shqetësim janë zjarret në male që ish dashur qeveria për me reaguar me ndalë. Temperaturat e larta kanë me qenë prezentë edhe për një kohë. Zjarret janë lajmëruar në Rugovë, Suharekë së fundmi, por mundet edhe dika tjetër. Ish kanë mirë që Qeveria me pas angazhim edhe në këtë temë”, shtoi ai.

Rreth nesh

Adresa
8 Udarna Brigada
Shkup – RMV-të, 1000

Hours
Monday—Friday: 9:00AM–5:00PM
Saturday & Sunday: 11:00AM–3:00PM