Nëse jeni në këtë grup, Google ka një porosi – ose telefoni juaj do të jetë i padobishëm

Kompania Mountain View së shpejti do të ndalë përkrahjen për pajisjet që gjatë një dekade punuan në Android 2.3.7 apo ndonjë version më të dobët.

Kjo nënkupton që nuk do të funksionojnë Android 1.0, 1.1, 1.5 Cupckae, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo dhe 2.3 Gingerbread, transmeton Telegrafi.

Google u ka dërguar letër të gjithë përdoruesve të sistemeve të lartcekura, duke ua bërë me dije që nga 27 shtatori nuk do të mund të qasen në Gmail, YouTube, Play Store dhe Drive.

E nëse duan të vazhdojnë t’i përdorin të gjitha këto, duhet të azhurnojnë androidin e tyre në të paktën 3.0.

Sipas informacioneve jozyrtare, aktualisht 7 për qind e përdoruesve kanë Android që Google më nuk do ta përkrahë.