Nëntë aplikacionet që rrëmbejnë llogaritë në Facebook

Kodet e kuponit për Netflix ose Google AdWords? Votoni për ekipin më të mirë të futbollit?

Aplikacionet me qëllim të keq që ofrojnë azhurnime të tilla mund t’ju sjellin një trojan të ri.

Hulumtuesit kanë zbuluar një trojan të ri Android, të quajtur FlyTrap, i cili është përhapur në më shumë se 10.000 viktima përmes aplikacioneve në dyqane të pavarura të aplikacioneve, aplikacioneve shtesë dhe llogarive të rrëmbyera në Facebook.

Në një raport të publikuar së fundi, ekipet hulumtuese të Zimperium’s zLabs për celularët shkruanin se FlyTrap është përhapur në të paktën 144 vende që nga marsi, përmes aplikacioneve me qëllim të keq të shpërndarë përmes Google Play Store dhe dyqaneve të pavarura të aplikacioneve.

Malware është pjesë e një familjeje trojanë që përdorin inxhinieri sociale për të shkarkuar llogaritë në Facebook, thanë studiuesit.

Fushata e rrëmbimit të sesioneve u shpërnda fillimisht përmes Google Play, si dhe dyqaneve të aplikacioneve të palëve të treta. Nga ana e saj, Google Play hoqi aplikacione qëllimkëqija pasi Zimperium zLabs i dha një paralajmërim.

Këtu janë nëntë aplikacionet që rrëmbejnë llogaritë në Facebook:

GG Voucher (com.luxcarad.cardid)

Vote European Football (com.gardenguides.plantingfree)

GG Coupon Ads (com.free_coupon.gg_free_coupon)

GG Voucher Ads (com.m_application.app_moi_6)

GG Voucher (com.free.voucher)

Chatfuel (com.ynsuper.chatfuel)

Net Coupon (com.free_coupon.net_coupon)

Net Coupon (com.movie.net_coupon)

EURO 2021 Official (com.euro2021)