Në tre ditët e fundit u regjistruan 176 raste të reja me Covid dhe 275 të shëruar

Shkup, 16 maj – Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, në periudhën 13-15 maj janë regjistruar 176 raste pozitive me KOVID-19, prej të cilëve 31 janë riinfeksion dhe asnjë vdekje. Që nga muaji prill janë raportuar dy vdekje, të cilat në mënyrë shtesë janë regjistruar përmes Regjistrit të Vdekjeve me diagnozë KOVID-19 nga Termini Im, njofton Ministria e Shëndetësisë.

Janë bërë 2.674 analiza dhe janë regjistruar 176 raste të reja me KOVID-19. Në Shkup 106, Manastir 26, Prilep 7, Shtip dhe Resnjë nga 5, Kumanovë, Kavadar dhe Ohër nga 4, Gostivar dhe Koçan nga 3, Kërçovë dhe Berovë – nga 2, Veles, Strug, Gjevgjeli, Krushevë dhe Demir Hisar – nga 1.

Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (176), janë regjistruar 31 riinfeksione.

Janë regjistruar 275 pacientë të shëruar nga: Shkupi 111, Manastiri 70, Prilepi 16, Ohri 10, Kavadari dhe Gostivari nga 8, Kumanova 7, Velesi dhe Shtipi nga 6, Kërçova, Tetova dhe Strumicë nga 5, Resnja dhe Negotina – nga 4, Gjevgjelia – 3, Vinicë – 2, Koçan, Struga, Dellçeva, Bogdanci dhe Dojran – nga 1.

Gjatë tre ditëve të fundit (nga data 13.05 deri më 15.05.2022), nuk është raportuar asnjë vdekje. Sipas regjistrit të të vdekurve me diagnozë KOVID-19 nga Termini Im, janë regjistruar edhe dy persona të vdekur nga Shkupi (72 dhe 83). Një person ka ndërruar jetë në shtëpi dhe një në spital. Personat për vdekje janë regjistruar në periudhën 25.04.-26.04.2022.

Janë bërë 2674 analiza përmes: ISHP-229, QSHP Shkup-153, QSHP Manastir-92, QSHP Prilep-35, QSHP Tetovë-20, QSHP Kumanovë-39, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, spitali laboratorik Kozle-0, UK Pulmologjia me alergologji-4, SPQ 8-0 shtator, Instituti i Mikrobiologjisë-108, Zhan Mitrev (Filipi i dytë) -61, Avicena-70, Biotek-113, Sistina-77, laboratori Laor -65 , Sinlab-6, Remedika-16, Pllodnost-53, Genea-19, Nikob Lab-208, VFV Medikal-37, Eli MedikaPlus-33, Royal Medika-10, Spektra-MM-8, Rapid Lab-23, ZhanMitrev Strumica -4, Nova Lab Diagnostiks-4, Ramus-7, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 1,180.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.038.551 testime të KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë arrin 310.859, numri i të shëruarve është 301.035, numri i të vdekurve është 9.291 dhe numri i rasteve aktive është 533.

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuar (gjithsej) Raste aktive (gjithsej)

Shkup 146175 300

Kumanovë 16657 11

Manastir 15553 70

Prilep 14191 21

Tetovë 13468 6

Kavadar 10670 19

Veles 9782 6

Gostivar 9600 7

Ohër 8885 22

Strumicë 8071 3

Shtip 8042 11

Kërçovë 5636 5

Koçan 5087 8

Strugë 4724 5

Gjevgjeli 4415 5

Negotinë 3687 4

Resnjë 2739 11

Shën Nikollë 2626 2

Radovish 2530 1

Kriva Pallankë 2415 2

Dellçevë 1983 3

Dibër 1674 0

Berovë 1665 5

Vallandovë 1488 0

Vinicë 1393 0

Probishtip 1267 0

Bogdanci 1022 1

Kratovë 966 1

Krushevë 927 1

Demir Hisar 836 3

Makedonski Brod 736 0

Demir Kapija 593 0

Makedonska Kamenicë 523 0

Pehçevë 486 0

Dojran 347 0.