Më i vjetër se Google?! Dhjetë fakte interesante rreth Netflix, të cilat ndoshta ‘do t’ju kapin në befasi’

Ndoshta ju jeni të njohur me Netflix, si platformë, por a dini për disa nga detajet interesante rreth saj?

Epo, kjo është ajo që ne menduam t’ju sjellim.

Pra, këtu janë disa fakte vërtet mahnitëse në lidhje me Netflix, të cilat ndoshta ‘do t’ju kapin në befasi’:

Një burrë i quajtur Marc Randolph themeloi Netflix. Ideja e krijimit të Netflix erdhi në 1997 kur CEO-themeluesi u ngarkua me një tarifë prej 40 dollarë për një kthim të vonshëm të një kopjeje të VHS të Apollo 13.

Punonjësit janë betuar për fshehtësinë dhe askush nuk e di për vendndodhjen e “magazinave të DVD”.

Blockbuster, një kompani tjetër e DVD me qira refuzoi oferta të shumta për të blerë Netflix, përcjell Telegrafi.

Emri i parë i Netflix në letër ishte Kibble.

Netflix u lejon punonjësve të saj të bëjnë ditë pushimi sa të duan.

Netflix vlerëson se një përdorues shfleton bibliotekën Netflix vetëm për rreth dy minuta, para se të bëjë një zgjedhje ose thjesht të heqë dorë.

Abonentët të paktën shikojnë 2 orë përmbajtje në ditë.

Netflix është një vit më i vjetër se Google! Google filloi më 1998. Gjatë kohëve të hershme të internetit në 1997, Netflix ofroi DVD me qira të pakufizuar përmes postës për një abonim mujor, pastaj filloi të ofrojë shërbime transmetimi në vitin 2007.

Netflix u nominua për Oskarin e tij të parë në vitin 2014. Ishte gjithashtu shërbimi i parë transmetues që fitoi një çmim të madh të Hollivudit.

Njerëzit që kanë fëmijë statistikisht kanë më shumë gjasa të kenë një abonim në Netflix.