LG vendos rekord të ri për transmetimin e të dhënave 6G në 100 metra

Një ekip studiuesish në LG Electronics të Koresë, duke punuar me një grup në Fraunhofer-Gesellschaft, ka dërguar me sukses të dhëna nga 100 metra mbi një sinjal 6G.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, zyrtarët në LG kanë postuar detaje të testit të tyre të teknologjisë së transmetimit pa tel në hapin tjetër në faqen e tyre të lajmeve të kompanisë.

Ndërsa rrjetet 5G për shërbimet celulare po vendosen dalë ngadalë në të gjithë globin, inxhinierët në kompani të shumta telekomunikacioni kanë punuar shumë për gjeneratën e ardhshme të teknologjisë së komunikimit 6G.

Kalimi në teknologjinë e re pritet të shtyjë shpejtësinë e transmetimit të të dhënave në 50 herë më shpejt se 5G.

Kjo gjithashtu pritet të zvogëlojë vonesën në vetëm 10% atë të 5G, duke i bërë bisedat të tingëllojnë më të natyrshme.

Dhe standardi i ri pritet gjithashtu të përmirësojë saktësinë e të dhënave të dërguara.

Së bashku, këto përmirësime mund të nxisin një valë të re të zhvillimit, me pajisje të reja që synojnë si shtëpinë ashtu edhe vendin e punës.