Krasniqi: Planin franko-gjerman s’duhet ta pranojë askush, unë e kam parë

Lideri i PDK’së, Memli Krasniqi tha se plani franko-gjerman nuk duhet të pranohet nga askush.

Krasniqi në emisionin ‚Pressing‘ në T7 tha se një draft të tillë nuk beson që ka ndonjë parti shqiptare që mundet me votu.

“Nëse ai heq dorë prej njohjes së ndërsjellë është si me heq dorë prej shtetësisë së Kosovës, është dicka e papranueshme. Ashtu sic është sot plani franko-gjerman nuk do të pranohet nga askush.

Drafti aktual i këtij që është sot nuk besoj që ka ndonjë parti shqiptare që mundet me votu. Nuk është përgjegjësi e imja me tregu. Ai draft i është dorëzuar kryeministrit dhe presidentes“, tha ai.

Tutje, Krasniqi tha se duhet të shrytëzohen plane të tilla që në të përkushtohemi në realizimin e objektivave të Republikës së Kosovës, pasi që sipas tij, përndryshe ky plan nuk duhet të pranohet.

“Plani sot me qenë mere ose leje, është leje, por plani si I tillë duke u bazuar nga përvojat në të kaluarën, duke u bazuar në përvojkat që i kemi pas, që kanë filluar shumë keq dhe pastaj janë bërë të pranueshme, unë mendoj që duhet të shfrytëzohet, në mënyrë që të përkushtohemi që t’i realzojmë objektivat e Republikës së Kosovës”.