Kina pritet të “çrrënjosë lojërat online që shtrembërojnë historinë”

Rregullatorët kinezë duhet të forcojnë verifikimin e lojërave online dhe të kenë “zero tolerancë” ndaj atyre që shtrembërojnë historinë, tha transmetuesi shtetëror Radio Kombëtare Kineze (CNR) në komentin në faqen e saj të internetit.

Dhe siç vlerësojnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi, vërejtjet – më të fundit në një seri artikujsh kritikë në mediat shtetërore kineze – ka të ngjarë të përkeqësojnë frikën se industria e lojërave video do të jetë në radhë për t’u përballur me veprimet rregullatore nga autoritetet vendase.

Një artikull i cili u bë viral këtë muaj i quajti lojërat në internet “opium shpirtëror”, duke shtuar se fëmijët po bëheshin të varur dhe duke kërkuar frenime më të mëdha.

CNR tha se lojërat që shtrembërojnë historinë mund t’i devijojnë të rinjtë dhe citoi një shembull të një loje në të cilën Yue Fei, një gjeneral kinez dhe hero kombëtar në Dinastinë Song, u përshkrua si kapitulator.

Ndryshe, rregullatorët kinezë kanë goditur një sërë sektorësh duke futur normat rregullatore për të promovuar vlerat socialiste dhe për të frenuar atë që kritikët e kanë quajtur “zgjerim kapitalist të pamatur”.