Kërcënon Svilenski: Nëse Petkov ndryshon qëndrim për Maqedoninë, nuk do të jetë më kryeministër

Sofje, 4 Maj – Marrëveshja e koalicionit thotë pa mëdyshje se cilat kushte duhet të plotësojnë fqinjët e Shkupit në mënyrë që procesi i anëtarësimit të vazhdojë, tha kryetari i PG-së së krahut të majtë.

Nëse Kiril Petkov ndryshon qëndrimin e tij për veton ndaj Shkupit, ai mund të mos jetë kryeministër, tha Georgi Svilenski, kryetar i PG-së së BSP-së.

“Nëse kryeministri vendos të bëjë diçka nën përgjegjësinë e tij, është e qartë se cili është rezultati. Ai thjesht nuk do të jetë përsëri kryeministër,” tha Svilenski. Ai iu përgjigj mediave në margjinat e Kuvendit Kombëtar.

“Qëndrimi ynë është konsistent – ​​Republika e Maqedonisë së Veriut mund të vazhdojë rrugën e saj drejt Bashkimit Evropian pas përmbushjes së marrëveshjes dhe deklaratës së Kuvendit të 44-të Kombëtar. Askush nuk ka bërë presion mbi Partinë Socialiste Bullgare, grupin parlamentar dhe përfaqësuesit e BSP-së.

Sipas tij, ky qëndrim është i përfshirë në marrëveshjen e koalicionit. Aty thekson qartë se cilat kushte duhet të përmbushin fqinjët e Maqedonisë veriore në mënyrë që procesi i pranimit të vazhdojë, tha ai.

Georgi Svilenski ishte i bindur se kjo është një vijë e kuqe që BSP nuk mund ta kalojë. “Është një vijë e kuqe për të gjithë qytetarët bullgarë. Shoqëria për këtë temë është e bashkuar, mbi 80 për qind e qytetarëve bullgarë mbështesin qëndrimin si të BSP-së ashtu edhe të qeverisë së koalicionit dhe një pjesë e madhe e opozitës gjenë mbështetje”, shtoi ai.