Kallëzime penale për dy persona nga Dibra, tentuan të shkaktojnë zjarr në pyll

Shkup, 10 gusht – Departamenti i Punëve të Brendshme të Dibrës do të ngrejë kallëzim penale adekuate kundër dy personave nga fshati Ame, nën dyshimin për zjarrvënie.

“Një zjarr u raportua në fushën pranë zonës së fshatit Ame në Departamentin e Policisë Dibër mbrëmë në orën 19:35, pas së cilës ekipet e policisë inspektuan vendin. Kështu, u gjetën A.SH (47) dhe Z.K (37), të dy nga i njëjti fshat, të cilët gjatë pastrimit të arave në pronësi të bashkëfshatarit të tyre L.XH, ata e ndezën zjarrin”, deklaroi Stefan Dimoski, zëdhënës i Departamentit të Punëve të Brendshme në Ohër.

Sipas tij, Departamenti i Policisë në Dibër do të ngrejë kallëzim penale të përshtatshme kundër tyre, dhe me ndërhyrjen e Njësisë Territoriale të Zjarrfikësve nga Dibra, zjarri është shuar plotësisht.

Ky është rasti i dytë në dy ditët e fundit të shkaktimit të zjarrit gjatë pastrimit të arave.

Gjatë ditës së djeshme u arrestua B.M (60) nga Dibra nën dyshimin se kishte shkaktuar zjarre pyjore. Ai u gjet pranë fushës së djegur në fshatin Bomovo.

Ministria e Punëve të Brendshme informoi dje se rreth orës 18:30, B.M (60) nga Dibra është arrestuar, I cili paraprakisht u gjetë tek fushat e djegura në zonën e fshatit Bomovo të Dibrës nga ana e nënpunësve policor nën shoqërinë e NJTZ të Dibrës dhe të pjesëtarëve të policisë pyjore të Dibrës.