Intel zbulon detaje mbi gjeneratën e ardhshme të USB-C

Një menaxher i Intel postoi pa dashje informacione në lidhje me Thunderbolt 5 në Twitter.

Gjenerata e ardhshme e USB-C mund të ketë me 80 Gbit / s. Menaxheri i Intel Gregory M. Bryant e postoi këtë, ndoshta pa dashje.

Ai dokumentoi vizitën e tij në një nga laboratorët kërkimor të Grupit në Izrael në Twitter. Një fotografi tregoi detaje rreth Thunderbolt 5.

Detajet e Thunderbolt 5

Brezi i ardhshëm i Thunderbolt, i cili përsëri do të përdorë lidhjen USB-C, funksionon brenda Intel nën emrin “80G PHY Technology”.

Përveç dyfishimit të gjerësisë së brezit, fotografia, e cila tani është fshirë, tregon gjithashtu se Thunderbolt 5 përdor të ashtuquajturin modulim të amplitudës së pulsit PAM-3, siç raportohet nga winfuture.

Baza për standardin USB-C

Nuk dihet kur Thunderbolt 5 do të jetë në dispozicion. Thunderbolt 3 dhe 4 me një shpejtësi transferimi prej 40 Gbit / s, të cilat shërbejnë si bazë për standardin aktual USB-C, u prezantuan përkatësisht 6 dhe një vit më parë.