“Huawei” dhe prodhuesi austriak i dronëve “Dronetech” thellojnë partneritetin në bujqësinë inteligjente

Gjiganti kinez i teknologjisë “Huawei” njoftoi se do të thellojë partneritetin e tij me prodhuesin kryesor austriak të dronëve, “Dronetech”, në bujqësinë inteligjente me fuqi 5G, bëri të ditur “Xinhua”

Të dyja kompanitë, të cilat nisën bashkëpunimin në këtë fushë në vitin 2021, thanë se bashkëpunimi i tyre po hyn në një fazë të dytë të quajtur “Digital Sky”.

Në këtë fazë, “Huawei” do të ofrojë shërbime kompjuterike “cloud” në krye të 5G për të mbështetur analizën e inteligjencës artificiale në kohë reale.

Ndërkohë, dronët e “Dronetech”, të pajisur me kamera dhe sensorë me rezolucion të lartë, do të vëzhgojnë tokën dhe objektet për të kapur imazhe dhe të dhëna që do të përpunohen nga inteligjenca artificiale dhe do të ofrojnë gjetje të menjëhershme për përdoruesit, sipas një njoftimi për shtyp nga “Huawei”.

Kompania kineze e teknologjisë bëri të ditur se teknologjia do të ndihmojë fermerët të zbulojnë insekte të vogla, të monitorojnë statusin e të korrave, të parashikojnë të korrat dhe të optimizojnë përdorimin e ujit, kimikateve dhe pesticideve.

Erich Manzer, zëvendësdrejtor ekzekutiv i “Huawei Austria”, tha se përdorimi i dronëve në kombinim me inteligjencën artificiale dhe 5G mund të zgjidhë shumë operacione me burime intensive, si mirëmbajtja ose monitorimi i zonës.

David Hopf, CEO-ja i “Dronetech”, tha se partneriteti me “Huawei” do të ndihmojë në rritjen e efikasitetit të bujqësisë, uljen e kostove të punës dhe forcimin e zinxhirëve të furnizimit me ushqim.