Hakerit të kriptovalutave ju ofrua një dëmshpërblim pas grabitjes së gati të 600 milionë dollarëve

Një haker që vodhi pak më shumë se 600 milionë dollarë kriptovalutë iu ofruan 500 mijë dollarë dhe imunitet si shpërblim për kthimin e parave.

Poly Network bëri ofertën e diskutueshme pasi hakeri u zotua të kthejë paratë. Sulmi u zbulua të martën kur Poly Network iu lut publikisht hakerit për të ndihmuar, raporton bbc.

Një ish-zyrtar i FBI-së tha se “kompanitë private nuk kanë autoritet të premtojnë imunitet nga ndjekja penale”.

Sulmi është një nga grabitjet më të mëdha të hakerimit në histori. Poly Network tha se personi kishte shfrytëzuar një dobësi në sistemin e tij.

Shumica e parave tani janë kthyer, megjithëse hakeri thotë se ata nuk janë të interesuar për shpërblimin.

Menjëherë pas hakimit, individi anonim postoi shënime në blockchain të disponueshëm për publikun duke tallur kompaninë dhe duke kërkuar këshilla se si të pastronte pasuritë e tij të vjedhura. Më vonë, krimineli pretendoi “të mos ishte i interesuar për para” dhe premtoi se do t’i kthente të gjitha.