Hakerët vodhën një koleksion të njohur të NFT-të – punimet artistike vlerësoheshin rreth 2.66 milionë euro

Bored Ape Yacht Club është një nga koleksionet më të njohura NFT, i cili kohët e fundit ishte shënjestër e sulmeve të hakerëve.

Sulmi në Instagram rezultoi me vjedhjen e afro njëqind bordeve Ape Yacht Club NFT, në total rreth 2.66 milionë euro. Bored Ape Yacht Club (ose BAYC) drejtohet nga Yuga Labs – një nga kolektivët më misterioz të NFT-së.

U zbulua një dobësi që lejoi sulmuesit të vidhnin BAYC NFT nga kuletat e përdoruesve. Gjatë operacionit, 91 NFT u vodhën, duke përfshirë katër Bored Ape, gjashtë Mutant Ape dhe tre Bored Ape Kennel Club NFT. Sulmuesit vodhën edhe mallra të tjera dixhitale.

Theksohet se, pavarësisht nëse përdoruesit besojnë se Web3 është e ardhmja apo jo, të gjithë janë dakord që në këtë fushë ka një numër të madh mashtrimesh, mashtrimesh dhe vjedhjesh. Pothuajse çdo javë, njerëzit humbasin mallra virtuale me vlera të ndryshme.

Arsyeja për këtë është kryesisht se përdoruesit janë lënë në pajisjet e tyre në strukturën Web3 dhe shpesh nuk janë pjesë e ndonjë strukture të qartë. Pronarët e NFT duhet të marrin masa ekstreme për të mbrojtur veten dhe produktet e tyre.

Edhe institucionet me reputacion, të cilat kanë burime të mira financimi (si p.sh. Bored Ape Yacht Club), nuk janë imune ndaj sulmeve. BAYC u sulmua gjithashtu më 1 Prill përmes serverit të tij Discord.