Google së shpejti do të çaktivizohet në pajisjet më të vjetra të Androidit

Google së shpejti do të çaktivizojë hyrjen e përdoruesit në pajisjet më të vjetra Android.

Ata që kanë akoma pajisje me Android 2.3.7, ose versionin e fundit të Gingerbread ose më të vjetër, së shpejti nuk do të jenë në gjendje të regjistrohen në Llogaritë e Google.

Përdoruesit e versioneve të përmendura të Android nuk do të jenë në gjendje të regjistrohen në llogaritë e Google nga 27 shtatori.

“Si pjesë e përpjekjeve tona të sigurisë, Google nuk do t’ju lejojë të identifikoheni në pajisjet Android me Android 2.3.7 ose më të vjetër nga 27 shtator i vititi 2021. Nëse përpiqeni të identifikoheni në pajisjen tuaj pas 27 shtatorit, mund të njoftoheni në lidhje me emrin e përdoruesit ose fjalëkalimin e gabuar kur përpiqeni të përdorni shërbime si Gmail, YouTube dhe Maps”, tha Google.

Android 2.3.7 u shfaq dhjetë vjet më parë, dhe duke pasur parasysh numrin e përdoruesve të sistemit operativ të Google, ndryshimi me siguri do të prekë më shumë njerëz.

Pajisjet që përdorin Android 3.0, ose Honeycomb, nuk do të kenë asnjë problem tani për tani.