Google pushoi nga puna 80 punonjës që spiunuan përdoruesit

Ndër të tjera, punonjësit kanë ndarë të dhëna konfidenciale me njerëz jashtë kompanisë.

80 punonjës të Google janë pushuar nga puna në 3 vitet e fundit sepse kanë keqpërdorur aksesin e tyre në të dhënat konfidenciale të përdoruesit. Kjo vjen nga një raport i ‘motherboard’ që i referohet një dokumenti të rrjedhur të Google. Në disa raste, punonjësit thuhet se kanë spiunuar njëri-tjetrin me ndihmën e mjeteve të brendshme.

Sipas një zëdhënësi të Google, qasja në të dhëna është e kufizuar nga disa masa sigurie. Ndër të tjera, ekziston një kërkesë për një arsye për të hyrë në këto të dhëna.

“Numri i shkeljeve, qofshin të qëllimshme apo të paqëllimshme, është vazhdimisht i ulët”, thuhet në deklaratën e kësaj kompanie.

Të gjithë punonjësit gjithashtu i nënshtrohen trajnimit vjetor dhe të gjitha pretendimet hetohen nga Google. Grupi do t’i raportonte rezultatet e hetimeve tek punonjësit e tij gjithashtu do t’i zbulonte në mënyrë transparente.

Raste të tilla abuzimi janë bërë publike edhe në kompani të tilla si Snapchat, TikTok, Amazon dhe Facebook. Kohët e fundit, për shembull, një libër i ri zbuloi sesi punonjësit e Facebook spiunuan përdoruesit përmes qasjes së tyre.