Google Maps në iOS më në fund ka një mënyrë të errët

Google Maps më në fund po merr modalitetin e errët në pajisjet iOS.

Apple prezantoi modalitetin e errët si pjesë e iOS 13 dy vjet më parë, dhe aplikacioni Google Maps për sistemin operativ të Apple po e merr atë tani.

Për të aktivizuar modalitetin e errët, duhet të zgjidhni menunë e cilësimeve, prekni modalitetin e errët dhe zgjidhni opsionin “ndezur”. Nëse përdoruesi dëshiron të ndryshojë mënyrat e Google Maps midis dritës dhe errësirës në varësi të cilësimit të sistemit, një opsion i tillë do të jetë gjithashtu i disponueshëm.

Google Maps në iOS merr disa risi të tjera, do të mbështesë widget dhe do të ofrojë dy mundësi të ndryshme, njëra që mbështet kushtet e trafikut pranë përdoruesit dhe tjetra që ofron shkurtore në shiritin e kërkimit dhe vende si shtëpia ose restoranti i përdoruesit aty pranë.

Shkurtesat janë të personalizuara dhe bazohen në një sërë faktorësh, nga vendndodhja, vendet e ruajtura, interesat deri tek kërkimet e mëparshme.

Google së shpejti do të jetë në gjendje të ndajë vendndodhjen drejtpërdrejt përmes aplikacionit iMessage. Ndarja e vendndodhjes është e kufizuar në një orë si parazgjedhje, por mund të zgjatet në tre ditë.