Gjeorgjia sot hapë konsulatën e nderit në Shkup

Shkup, 12 maj – Në Shkup sot do të hapet Konsullata e nderit e Gjeorgjisë, si impuls i ri në thellimin e bashkëpunimit midis dy shteteve dhe popujve në më shumë fusha pas vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Gjeorgjisë në vitin 2019.

Në hapje janë paralajmëruar fjalime të Tamara Liluashvili, ambasadore jorezidente e Gjeorgjisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, me seli në Sofje dhe prof. dr. Marko Andonov, dekan i Fakultetit për Shkenca Juridike në kuadër të Universitetit Amerikan Kolexh Shkup dhe konsull nderi i Gjeorgjisë në vend. Do të jenë të pranishëm edhe përfaqësues të bashkësisë afariste dhe akademike, MPJ-së dhe trupi diplomatik, si edhe shtetas të Gjeorgjisë të cilët jetojnë në shtet.