Fillon viti studentor 2022/2023, mbahet ora e parë akademike në Un. Kiril dhe Metodi

Shkup, 3 tetor – Në fakultetet e Universitetit “Shën Cirili dhe Metodi” – Shkup, sot do të organizohen orët e para akademike për të shënuar simbolikisht fillimin e vitit akademik 2022/2023 dhe për të mirëpritur gjeneratën e re të studentëve.

Ora e parë akademike e USHCM-së është shënuar të shtunën në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike dhe pas një pauze prej dy vitesh për shkak të pandemisë së KOVID-19 është mbajtur me prezencë fizike.

Studentët e vitit të parë i përshëndeti rektori i USHCM, prof. Dr. Nikolla Jankullovski, me mesazhin se është nder, por edhe obligim i madh të studiosh në universitetin më të vjetër, më të mirë dhe më të madh në vendin tonë.

“Sepse dija, shkenca, talenti, kreativiteti dhe cilësia janë postulate bazë në punën e tij… Ju uroj që gjatë gjithë studimeve t’ju ndjekë këmbëngulja, dituria dhe dëshira që progres dhe zhvillimin tuaj personal. Punoni shumë, përkushtohuni në studime, bashkëpunoni me profesorët tuaj, bashkëpunoni me njëri-tjetrin, përkushtohuni për të nesërmen tuaj”, theksoi Jankulovski.

Sipas njoftimit të USHCM-së, sot, me rastin e orës së parë akademike, rektori do të vizitojë Fakultetin e Mjekësisë (08:30), Fakultetin Filologjik (11:00), Fakultetin Ekonomik (12:00: 00 p.m.) dhe Fakultetin e Arkitekturës (13:30).

i themeluar në vitin 1949 me tre fakultete, Universiteti “Shën Cirili dhe Metodi”-Shkupi sot është një bashkësi prej 23 fakulteteve, pesë institute shkencore dhe katër institucione publike shkencore, si dhe anëtarë shoqëruese

Me konkursin e regjistrimit për studentë në vitin akademik 2022/2023, në Universitetin e Shkupit ishin të lira 10.918 vende: 5.306 për studentë të rregullt të financuar nga buxheti, të cilët paguajnë participim vjetor prej 200 eurove. Për studentët e rregullt që do të paguajnë tarifë shkollimi prej 400 eurove janë dedikuar 4522 vende dhe 1090 vende për studentët jo të rregullt.