Fillon testimi për integrimin e juanit digjital

20 milionë juanë në version digjital, ose rreth 3.1 milion dollarë amerikanë, do t’u shpërndahen qytetarëve në Shangai dhe Suzhou këtë javë.

500 mijë “zarfa të kuq” të juanit digjital do t’u ndahen pjesëmarrësve nga sot për të testuar përdorimin e monedhës në të dy qytetet në të njëjtën kohë.

Autoritetet kineze dhe organet tregtare kanë rritur eksperimentimin dhe promovimin e monedhës digjitale muajt e fundit.

Në fillim të këtij muaji, sistemi i metrosë së Pekinit shtoi shërbimet e përputhshme me juanin digjital të Kinës.

Udhëtarët tani mund ta përdorin juanin digjital për të blerë bileta dhe karta transporti, si edhe për të rimbushur kartat.