Figurat e njohura, që mbetën jashtë Kryesisë së re të PDK-së

Enver Hoxhaj, Blerand Stavilevci, Betim Gjoshi, Valdete Idrizi, Safete Hadergjonaj, Muzafer Shala dhe Donjet Bislimi janë të vetmit që i “mbijetuan” reformave në Kryesinë e Re të Partisë Demokratike të Kosovës.

Emrat e përmendur më lart janë zgjedhur sërish anëtarë të Kryesisë së PDK-së, kurse jashtë Kryesisë së re të PDK-së, kanë mbetur: Agim Aliu, Shaqir Totaj, Abelard Tahiri, Hajredin Kuçi, Elmi Reçica, Sami Lushtaku, Xhavit Haliti, Migjen Kelmendi, Bajrush Xhemajli, Blerta Deliu, transmeton Telegrafi.

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi, ka thënë se në Kryesinë e PDK-së ka njerëz të devotshëm, që si të rinj kanë besuar e janë rritur organikisht në PDK.

“Kryesia përbëhet po ashtu nga njerëz që kanë përvojë në politikën kosovare jashtë PDK-së, e të cilët, tashmë janë të bindur se vetëm brenda PDK-së e me PDK-në, Kosova ecën në rrugën e duhur të zhvillimit e integrimit, përvoja e të cilëve e plotëson mozaikun tonë gjithëpërfshirës e të pa alternativë. Përbëhet po ashtu nga njerëz komplet të rinj, jo veç në PDK por edhe në politikë, të cilët janë vlerë e shtuar e që përbëjnë avantazh për ne, por që janë profesionistë, e njerëz kompetent me përvojë në fushat e tyre, të cilët sot na duhen e të cilët i kanë besuar vizionit tonë”, ka deklaruar Krasniqi.

Më poshtë gjeni emrat e anëtarëve të Kryesisë së PDK-së:

PDK do të ketë katër nënkryetarë: Vlora Çitaku, Enver Hoxhaj, Uran Ismaili dhe Ramë Buja.

Bernard Nikaj,

Donika Shahini,

Jakup Nura,

Bekim Qollaku,

Nexhat Demaku,

Evgjeni Thaçi-Dragusha,

Sokol Bashota,

Besa Kabashi Ramaj,

Adri Nurellari,

Rashit Qalaj,

Zenun Pajaziti,

Valdete Idrizi,

Betim Gjoshi,

Fehmi Mujota,

Petrit Hajdari,

Luljeta Veselaj-Gutaj,

Blerand Stavileci,

Muzafer Shala,

Muhamet Haliti,

Kujtim Gashi,

Safete Hadergjonaj,

Donjet Bislimi

Kryesia e vjetër e PDK-së:

Uran Ismaili – Sekretar i Përgjithshëm i PDK-së;

Agim Aliu, nënkryetar;

Shaqir Totaj, nënkryetar;

Donjet Bislimi, nëkryetar, sipas funksionit- Kryetar i RDK

Abelard Tahiri, Udhëheqës i Departamentit për Çështje Organizative;

Betim Gjoshi, Udhëheqës i Departamentit për Çështje Elektorale;

Blerand Stavileci, Drejtor Ekzekutiv i partisë;

Hajredin Kuçi, udhëheqës i Departamentit për Politika Programore;

Enver Hoxhaj, udhëheqës i Departamentit për Marrëdhënie Ndërkombëtare;

Elmi Reçica, udhëheqës i Departamentit për Çështje të Diasporës;

Sami Lushtaku, udhëheqës i Departamentit për Vlera të Luftës;

Xhavit Haliti, udhëheqës i Departamentit për Grupe të Interesit;

Migjen Kelmendi, udhëheqës i Departamentit për Media dhe Rrjete Sociale;

Muzafer Shala, udhëheqës i Departamentit për Rini dhe Inovacion;

Safete Hadërgjonaj, udhëheqëse e Departamentit Financa dhe Anëtarësi;

Bajrush Xhemajli, Udhëheqës i Departamentit për koordinim me deputetë, ekzekutivin dhe asamblistët;

Blerta Deliu-Kodra, udhëheqëse e Departamentit për Çështje Gjinore.