Emrat e 21 kandidatëve të AAK-së për kryetar komune

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës ka vendosur të garojë në 21 komuna me kandidatë për kryetarë.

Në komunat e tjera me shumicë shqiptare, AAK-ja do të kandidojë vetëm me lista për Kuvend Komunal.

Kështu ka bërë të ditur për Telegrafin zëdhënësi i AAK-së, Lulzim Blaka.

Ai po ashtu, ka thënë se nëpër komunat ku shumicën e përbëjnë minoritetet, AAK-ja inkurajon degët që të bashkohen me listat shqiptare, pa dallim partie politike.

Kandidatë për kryetarë nga AAK-ja në 21 komuna:

Agron Gashi Dragash

Agron Kuçi Junik

Arben Halili Ferizaj

Ardian Gjini Gjakovë

Arta Ahmeti-Xhylani Drenas

Ali Krasniqi Obiliq

Bali Muharremaj SuharekëBashkim Budakova Lipjan

Bashkim Ramosaj Deçan

Bekë Berisha Istog

Besnik Tahiri Podujevë

Daut Haradinaj Prishtinë

Faton Jakupi Kamenicë

Hasan Ismajli Fushë Kosovë

Kastriot Berisha Malishevë

Lulzim Kabashi Prizren

Mensut Ademi Vushtrri

Nazim Gagica Gjilan

Rrustem Berisha Pejë

Smajl Latifi Rahovec

Zenun Elezaj Klinë.

Ndryshe, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve deri në orën 12:00, ka pranuar aplikimet nga 49 subjekte politike, prej të cilave 14 parti politike, 18 iniciativa qytetare dhe 17 kandidatë të pavarur.

Numri i përgjithshëm i kandidatëve të këtyre subjekteve politike është: 35 kandidatë për kryetarë të Komunave dhe 677 kandidatë për Kuvende Komunale.

KQZ-ja është duke vazhduar të presë aplikimet nga subjektet politike. Afati përmbyllet në orën 16:00 të ditës së sotme, e hënë, 16 gusht./telegrafi