DJI ka ndaluar shitjen e dronëve në Rusi dhe Ukrainë, nuk dëshiron të përdoret në luftime

DJI ka pezulluar përkohësisht shitjet dhe të gjitha aktivitetet e biznesit në Rusi dhe Ukrainë.

Sipas mediave të huaja, DJI vendosi për këtë veprim për shkak të pushtimit rus të Ukrainës, i cili filloi në shkurt.

Ndryshe nga ato perëndimore, shumica e kompanive kineze vazhduan të bëjnë biznes në Rusi, por përjashtim bën DJI.

Ukrainasit kanë thënë më parë se forcat ruse përdorën produktet e DJI për të “hedhur” raketat e tyre gjatë sulmeve të tyre.

“DJI nuk dëshiron që dronët e saj të përdoren për të shkaktuar dëme, kështu që ne po pezullojmë përkohësisht shitjet në ato vende për të siguruar që asnjëra palë të mos përdorë dronët në luftime”, citohet të ketë thënë një zëdhënës i DJI.